Zand de basis voor uw rijbaan

Wat is nu goed zand voor de paardenbak? U weet waarschijnlijk wel wanneer het niet goed is, maar hier geven we enkele tips voor de juiste keuze. Het zand voor de paardenbak moet stabiel en waterdoorlatend zijn. Bij een buitenbodem mag de afvoer van regenwater geen probleem zijn. En tot slot, heel belangrijk: de aanlegkosten van de manegebodem moeten in verhouding staan tot het gebruik en de levensduur van de bodem.

Zand voor een paardenbak bestaat meestal uit meerdere lagen. Wij spreken hier over de drainagelaag en de toplaag.

Een paardenbak die alleen opgebouwd is uit zand, is vaak te zwaar. bmX Horse Products is gespecialiseerd in eb- en vloedbodems. Deze bodem biedt de juiste hardheid, veerkracht en stabiliteit dankzij een geïntegreerd bewateringssysteem. Daarom hoeft u deze bodems nooit meer te beregenen. Door meer of minder water toe te voegen, stelt u de gewenste hardheid in.

Op basis van ruim 15 jaar ervaring heeft bmX Horse Products verschillende zandsoorten geselecteerd die samen de bodem van de paardenbak vormen. Gebruikt u daarbij de Stability Mix fibre in de toplaag, dan is het zand in uw paardenbak stabiel en veerkrachtig.