Paarden Equipment

Stapmolen paard

Bent u op zoek naar een stapmolen voor paarden? Wilt u graag uw paard of pony regelmatiger trainen, maar ontbreekt het u simpelweg aan tijd om nog vaker zelf met uw dier te gaan rijden? Dan is een stapmolen een uitkomst voor u. Een stapmolen, ook wel bekend onder de naam ’trainingsmolen’ is bedoeld voor het trainen en in conditie houden van pony’s en paarden, onder toezicht uiteraard. Voldoende beweging is noodzakelijk voor deze dieren en houdt ze gelukkig en tevreden.

bmX Horse Products heeft hoogwaardige, veilige stapmolens waarbij u zelf het trainingsprogramma in kunt stellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor stappen of draven. Uw paard of pony zal met genoegen deze training volgen. Onze stapmolens geven u de kans uw paard of pony individueel te trainen. U kunt zelfs meerdere paarden tegelijkertijd in de molen laten lopen, alleen volgen zij dan wel elk hetzelfde programma.

Uiteraard kan een trainingsmolen niet het echte rijden, waarbij contact tussen mens en dier essentieel is, vervangen. Maar het is wel een uitstekende aanvulling. Wist u overigens dat de trainingsmolen ook gebruikt kan worden voor de warming-up en de cooling down van uw dieren? Zo voorkomt u dat de spieren tijdens de training verstijven. Wij gebruiken bij de fabricage van de stapmolen uitsluitend hoogwaardige materialen waarbij veiligheid en comfort voor uw dieren voorop staan.